Lichtgewicht werkschoenen voor heren bij CCC Bedrijfskleding

Kleding / Werkschoenen / Valbeveiliging

Bekijk ons aanbod werkschoenen
CCC Bedrijfskleding

Op zoek naar lichtgewicht werkschoenen voor heren? Dan ben je bij CCC-bedrijfskleding aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een totaalleverancier voor werk-, veiligheids-, horeca-, promotie– en representatieve kleding. Ook hebben wij door de jaren heen een breed assortiment aan werkschoenen, PBM’s, valbeveiliging en promotieartikelen geleverd.

Verschillende soorten lichtgewicht heren werkschoenen

Bij beroepen met risico’s voor de voeten worden meestal werkschoenen gedragen. Daarom worden werkschoenen vaak veiligheidsschoenen genoemd, maar niet alle werkschoenen hebben een veiligheidsdoel. Soms worden ze alleen gebruikt omdat ze bijzonder duurzaam of comfortabel zijn voor een bepaalde activiteit. Er zijn werkschoenen voor mannen en vrouwen, lichtgewicht & zwaargewicht, kantoor- en uniform schoenen. Bij CCC Bedrijfskleding vind je alle soorten werkschoenen. Je kan ze hier in de online showroom bekijken.

Het is belangrijk om eerst de gevaren van het uit te voeren werk in te schatten voordat je je veiligheidsschoen kiest. Een koerier loopt immers andere risico’s dan iemand die op een bouwplaats werkt. Op basis van een risicoanalyse kan je bepalen aan welke eisen de veiligheidsschoen moet voldoen.

Er worden zes categorieën gebruikt om veiligheidsschoenen in te delen. Namelijk S1, S1P, S2, S3, S4 en S5.

S1P Werkschoenen

Met een veiligheidszool en veiligheidsneus zijn S1P-veiligheidsschoenen aanvaardbaar voor werk in droge omstandigheden, maar ze vormen een gevaar voor snijwonden door scherpe voorwerpen op de werkvloer.

S2 Werkschoenen

Veiligheidsschoenen met classificatie S2 hebben niet alleen een veiligheidsneus zoals een S1-schoen, maar zijn ook beter bestand tegen water. Daarom is het raadzaam deze schoenen buiten of in andere vochtige omgevingen te dragen.

S3 Werkschoenen

Veiligheidsschoenen S1P en S2 worden gecombineerd tot een veiligheidsschoen met de classificatie S3. De meeste werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd in deze waterdichte schoenen met veiligheidsneus en veiligheidszool, De voet is dus het best beschermd.

S4 Werklaarzen

Werklaarzen en veiligheidslaarzen worden geclassificeerd als S4. Deze laarzen met veiligheidsneus zijn waterdicht omdat ze gemaakt zijn van PU, rubber of kunststof.

S5 Werklaarzen

Verder vallen ook werklaarzen en veiligheidslaarzen van PU, rubber of kunststof onder de classificatie S5. Deze laarzen zijn de veiligste in de categorie laarzen omdat ze een veiligheidsneus en een veiligheidszool hebben.

Wanneer kies je voor lichtgewicht werkschoenen voor heren of dames?

Comfort tijdens het lopen is een belangrijke factor bij het kiezen van werklaarzen waarbij veel gelopen wordt. Denk aan banen in de medische sector, de horeca of het magazijn. Kies in deze situatie bij voorkeur voor lichtgewicht werkschoenen voor heren of vrouwen. Je voeten worden door deze werkschoenen minder snel moe.

Neem contact op

CCC Bedrijfskleding

Voor vragen kan je altijd contact met ons opnemen. Je kan ons telefonisch bereiken via 026 – 361 70 74 of via e-mail op info@ccc-bedrijfskleding.nl. Onze medewerkers zijn beschikbaar van maandag tot vrijdag 07:30 uur tot 17:00 uur.

Dit maakt CCC bedrijfskleding uniek

Eigen showroom
Uitgebreid assortiment
Persoonlijk en professioneel advies
Kleding Management Systeem
Oplossingen op maat