Veiligheidsschoenen | CCC Bedrijfskleding

Kleding / Werkschoenen / Valbeveiliging

Bekijk ons aanbod veiligheidsschoenen
CCC Bedrijfskleding

Veiligheidsschoenen

Ben je op zoek naar veiligheidsschoenen? Dan ben je bij CCC Bedrijfskleding aan het juiste adres! Wij hebben alle soorten en maten veiligheidsschoenen. Kies je voor modern, klassiek of iets anders? De keuze is geheel aan jou! Wij van CCC Bedrijfskleding vertellen je graag meer over de verschillende veiligheidscategorieën voor werkschoenen.

Wat zijn veiligheidsschoenen?

Veiligheidsschoenen worden ook wel werkschoenen genoemd. Het zijn schoenen met een beschermde neus en de meeste hebben een anti-penetratie zool. Hierdoor wordt de voet van onderen beschermd. Er zijn drie soorten beschermde neuzen:

  • Stalen neus
  • Kunststof neus
  • Aluminium neus

De stalen neus is een stalen cap die net onder het leer in de werkschoen zit. Tegenwoordig wordt de stalen neus steeds vaker vervangen door een kunststof composiet neus. Het voordeel hiervan is dat de schoen lichter is. Daarnaast hebben sommige een aluminium veiligheidsneus. Deze zijn ook lichter dan de stalen veiligheidsneus. Neem vooral een kijkje in onze online showroom voor de mogelijkheden.

Categorieën

De Europese Unie heeft zeven veiligheidscategorieën ontwikkeld. Daarbij biedt elke categorie bescherming tegen verschillende risico’s. Hierdoor kan je toegankelijke veiligheidsschoenen vinden die passen bij uw branche. Hieronder hebben we alle zeven verschillende categorieën op een rijtje gezet.

  • Categorie SB: In deze categorie hebben de schoenen een stevige veiligheidsneus. Deze stevige veiligheidsneus kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Het belangrijkste is dat de neus bescherming biedt tegen een energieniveau van 200 joule.
  • Categorie S1: Dit zijn veiligheidsschoenen die voldoen aan de SB-norm. Daarnaast zijn ze antistatisch en oliebestendig.
  • Categorie S1P: Deze veiligheidsschoenen voldoen aan de eisen van de S1-norm. Daarnaast is deze schoen voorzien van een anti-penetratie zool.
  • Categorie S2: Deze veiligheidsschoen voldoet aan de eisen van de S1P-norm en is waterafstotend.
  • Categorie S3: In deze categorie voldoen de schoenen aan de S2-norm en is voorzien van een extra veilige anti-slip en anti-penetratie zool.
  • Categorie S4: Deze schoen voldoet aan de S1-norm. Bovendien is deze schoen volledig vervaardigd uit rubber of polymeren
  • Categorie S5: Deze veiligheidsschoen voldoet aan de S4-norm, maar heeft een antislipzool en biedt bescherming tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen
Neem contact op

CCC Bedrijfskleding

Aarzel niet om ons te contacteren als je op zoek bent naar veiligheidsschoenen voor jouw bedrijf. Ook voor andere vragen kan je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 026 – 361 70 74 of via de e-mail op info@ccc-bedrijfskleding.nl. Onze medewerkers zijn beschikbaar van maandag tot vrijdag 07:30 uur tot 17:00 uur.

Dit maakt CCC bedrijfskleding uniek

Eigen showroom
Uitgebreid assortiment
Persoonlijk en professioneel advies
Kleding Management Systeem
Oplossingen op maat